Er zijn verschillende steden over de hele wereld die bekend staan om hun duurzame praktijken en initiatieven. Hier zijn enkele voorbeelden:

Amsterdam, Nederland – Amsterdam heeft een ambitieus doel om in 2040 energieneutraal te zijn en heeft al verschillende initiatieven opgezet om dit te bereiken, zoals het bevorderen van duurzame energiebronnen, het verminderen van het autoverkeer in de stad en het bevorderen van het gebruik van openbaar vervoer.

Kopenhagen, Denemarken – Kopenhagen streeft ernaar om tegen 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld te zijn en heeft al verschillende duurzame initiatieven ge├»mplementeerd, zoals het uitbreiden van haar fietspaden, het verminderen van het autoverkeer en het verhogen van het gebruik van openbaar vervoer.

Oslo, Noorwegen – Oslo heeft de ambitie om tegen 2030 volledig CO2-neutraal te zijn en heeft verschillende duurzame initiatieven opgezet, zoals het uitbreiden van haar fietspaden, het verminderen van het autoverkeer en het bevorderen van duurzame energiebronnen.

San Francisco, Verenigde Staten – San Francisco heeft de ambitie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn en heeft al verschillende duurzame initiatieven opgezet, zoals het bevorderen van duurzame energiebronnen, het verminderen van het autoverkeer en het bevorderen van het gebruik van openbaar vervoer.

Sydney, Australi├ź – Sydney heeft de ambitie om tegen 2030 volledig CO2-neutraal te zijn en heeft verschillende duurzame initiatieven opgezet, zoals het bevorderen van duurzame energiebronnen, het verminderen van het autoverkeer en het bevorderen van het gebruik van openbaar vervoer.